Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2020

На лаві підсудних – водій автомобіля, який вчинив наїзд на неповнолітнього

За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Черкащини за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок чого неповнолітній потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК України).

За версією слідства, водій автомобіля марки «Ford Kuga» 17.08.2020,  рухаючись в місті Черкаси по вулиці 30-річчя Перемоги, порушив вимоги Правил дорожнього руху України та на пішохідному переході вчинив наїзд на 17 - річного неповнолітнього. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Додатково: за вчинений злочин особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1350