Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2020

Матері, яка задушила малолітню дитину, повідомлено про підозру та взято під варту

Чорнобаївським відділенням поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства малолітньої дитини, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 2. ч. 2 ст. 115 КК України.


У ході досудового розслідування з’ясовано, що до смерті дитини причетна мати. Остання, умисно, протиправно, передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настанення, натягнула кабель від тюнера, який був обмотаний навколо шиї хлопчика, 2019 р.н., та декілька хвилин утримувала його в такому положенні, у зв'язку з чим спричинила останньому тілесні ушкодження у вигляді механічної асфіксії, від яких настала смерть.


Жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України – у вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті малолітній дитині та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


На даний час, досудове розслідування триває, проводяться комплекс заходів та слідчих (розшукових) дій, спрямованих на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події.


Санкція указаної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Прес-служба  Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1456