Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2020

Взято під варту водія автомобіля, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП на Жашківщині

За принципової позиції прокурора Жашківського відділу Уманської місцевої прокуратури 14.07.2020  Жашківський районний суд взяв під варту без права внесення застави 23-річному жашківчанина, який підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тілесні ушкодження та смерть потерпілого.

Напередодні його було затримано в порядку ст. 208 КПК України та за попередньою кваліфікацією повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

За даними слідства, підозрюваний 12.07.2020, керуючи автомобілем «Opel Vectra», рухаючись в напрямку міста Жашкова по центральній вулиці в с. Червоний Кут Жашківського району Черкаської області, в порушення вимог Правил дорожнього руху України, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, не був уважним, не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечну швидкість руху, в результаті чого виїхав на праве узбіччя з подальшим заносом керованого ним автомобіля та допустив наїзд на малолітню велосипедистку, а також її 42-річну матір, які рухались в попутному з автомобілем напрямку по лівому узбіччю.

Від отриманих тілесних ушкоджень жінка загинула на місці події, а малолітню потерпілу в тяжкому стані доставлено до лікувального закладу.

Досудове розслідування триває та перебуває на контролі керівництва Уманської місцевої прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.                                           
                                            
Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1341