Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2020

Прокуратура області скерувала до суду обвинувальний акт стосовного міського голови одного з районних центрів Черкащини

За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно міського голови одного з районних центрів Черкащини за фактом штучного створення перешкод у роботі депутатів міської ради під час проведення 78 позачергової сесії ради 23.10.2018 та підроблення рішень указаного засідання сесії (ч. 1 ст. 351, ч. 1 ст. 366 КК України).

За версією слідства, обвинувачений, будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування, як міський голова, який відповідно до законодавства України очолює міську раду на її пленарних засіданнях і має чітко визначені законодавством повноваження, зокрема відкривати, вести та закривати сесію міської ради, забезпечувати гласне проведення сесій із забезпеченням права кожного бути присутнім на них, умисно, всупереч інтересам місцевого самоврядування створив штучні перешкоди в роботі депутатів міської ради.

Так, він не проінформував частину депутатів про дату та час скликання сесії, чим позбавив останніх права вільного доступу до засідання міської ради та головуючи, провів позачергову сесію, яка тривала близько 15 хвилин. Тим самим він створив штучні перешкоди в роботі більшості депутатів, не забезпечивши їх присутність, а також позбавив останніх можливості реалізувати надані законом повноваження представляти на сесії міської ради інтереси своїх виборців, приймати важливі для громади міста рішення, голосувати, вносити пропозиції, зміни та поправки в рішення.

У подальшому, міський голова, достовірно знаючи про відсутність на сесії частини депутатів, усвідомлюючи відсутність кворуму для прийняття рішень, умисно підписав незаконно прийняті рішення ради, чим видав завідомо підроблені офіційні документи.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1299