Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2020

Жителя Монастирищенського району притягнуто до кримінальної відповідальності за завідоме неправдиве повідомлення про замінування державних установ

Монастирищенським відділом Уманської місцевої прокуратури забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 32-річного жителя одного із сіл Монастирищенського району, який завідомо неправдиво повідомив про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками (ч. 1 ст. 259 КК України).

У ході судового розгляду встановлено, що обвинувачений 06.01.2020 умисно, усвідомлюючи, що його завідомо неправдиве повідомлення призведе до обстановки страху у  населення та порушить громадську безпеку здійснив дзвінки з мобільного телефону на телефон спецлінії «102» ГУНП в Черкаській області й повідомив працівникам поліції неправдиву інформацію про загрозу вибуху в приміщеннях закладів торгівлі та органів державної влади району, що знаходяться в м. Монастирище. Це призвело до безпідставного відволікання сил і засобів Монастирищенського ВП Уманського ВП ГУНП в Черкаській області  для перевірки вказаного повідомлення та дестабілізувало нормальну діяльність зазначених установ.

Вироком Маньківського районного суду обвинуваченого визнано винним за ч. 1 ст. 259 КК України та засуджено до покарання у виді 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1509