Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2020

Черкаська прокуратура повідомила про підозру посадовцю Черкаської міської ради за спробу розтратити 55 тис. грн бюджетних коштів під час закупівлі картоплі для навчальних закладів

Черкаською місцевою прокуратурою спільно зі слідчими Нацполіції, за оперативного супроводу Управління СБУ в Черкаській області зібрано достатньо доказів, на підставі яких одному з керівників Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 191 (закінчений замах на розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, підозрюваний уклав договір про закупівлю картоплі для потреб дошкільних навчальних закладів м. Черкаси за завищеною ціною з метою розтрати коштів місцевого бюджету в розмірі понад 55 тис. грн на користь товариства-постачальника.

Довідково: за вчинене особі загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з урахуванням замаху – не більше 2/3 від визначеного законом покарання.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2043