Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2020

За фактом прийняття рішення про послаблення карантину в м. Черкаси розслідується кримінальне провадження

Слідчим відділом Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області на підставі публікацій в мережі Інтернет внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо можливих неправомірних дій посадових осіб Черкаської міської ради при прийнятті рішення про послаблення карантину на території м. Черкаси, яке суперечить рішенню КМУ № 211 від 11.03.2020, постанові № 14  від 27.04.2020 та протоколу № 21 регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  від 30.04.2020 (ч. 1 ст. 325 КК України).

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється прокурорами Черкаської місцевої прокуратури.

На цей час в м. Черкаси працюють слідчо-оперативні групи з метою виявлення порушень санітарних правил і норм щодо запобігання захворювання. Крім того, з метою забезпечення виконання вимог чинного законодавства на території м. Черкаси Черкаським відділом поліції ГУНП в Черкаській області створено мобільні групи по проведенню превентивної роботи серед представників малого та середнього бізнесу та вжиття заходів щодо недопущення поширення захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19.

На цей час слідство триває, слідчими та процесуальними керівниками розроблено план першочергових слідчих (розшукових) дії, вживаються заходи щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин події.

Хід розслідування вказаного провадження контролюється органами прокуратури Черкаської області.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 4105