Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2020

У Черкасах припинено виробництво та реалізацію фальсифікованого антисептика (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області Управлінням СБУ в Черкаській області викрито та припинено налагоджену схему незаконного збагачення, пов’язану з реалізацією в період карантину неякісних речовин під виглядом антисептичних засобів (ч. 1 ст. 204 КК України).

За даними слідства, одне з черкаських підприємств, не маючи відповідних дозволів, виготовило з незаконно придбаної сировини антисептичний засіб і розпочало реалізовувати громадянам за завищеними цінами в період дії карантинних заходів, у зв’язку з коронавірусною інфекцією COVID-19.

Згідно з результатами дослідження виготовлена суміш не відповідає складу, вказаному на етикетці (вказано 60-70% при фактичному вмісті 48-52%), вміст спирту є незначним, а тому засіб є неефективним в боротьбі з коронавірусною інфекцією та не відповідає стандартам якості, установленим для дезінфікуючих засобів.

Під час проведення обшуків слідчими вилучено близько 40 тисяч літрів сировини, з якою виготовлялася незаконна продукція, залишки готового «антисептика», хімічні речовини та обладнання для виготовлення фальсифіката.

Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

   

кількість переглядів: 1930