Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2020

Завдяки принциповій позиції прокуратури підозрюваного у смертельній ДТП взято під варту

За принципової позиції Смілянської місцевої прокуратури колегією суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Черкаської області задоволено апеляційну скаргу прокурора та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваному в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть особи, й залишенні потерпілих в небезпеці (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135  КК України).

За даними слідства, житель міста Шпола, керуючи автомобілем на автодорозі сполученням Умань-Сміла-Черкаси-Золотоноша, в с. Лозуватка Шполянського району допустив зіткнення зі скутером, що спричинило загибель молодої жительки Шполянського району, інший потерпілий зазнав тілесних ушкоджень і був госпіталізований до реанімаційного відділення районної лікарні.

Раніше слідчий суддя місцевого суду відмовив у задоволенні клопотання органу досудового розслідування про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, застосувавши до нього домашній арешт. Вказане судове рішення прокуратурою оскаржено.

У судовому засіданні суд апеляційної інстанції врахував доводи прокурора про те, що водій автомобіля на момент вчинення дорожньо-транспортної пригоди перебував у стані алкогольного сп’яніння та з місця події зник, не надавши допомоги постраждалим. Також він не викликав на місце події медиків, про скоєне кримінальне правопорушення самостійно не повідомив правоохоронні органи, що свідчить про його наміри приховати вчинений злочин, уникнувши відповідальності.

Наразі підозрюваного у вчиненні смертельної дорожньо-транспортної пригоди взято під варту в залі судових засідань.
                                             
Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1543