Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2020

Смілянська прокуратура вимагає через суд повернути державі землі сільськогосподарського призначення вартістю 14 млн грн

В інтересах держави Смілянська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом про розірвання договору оренди, зобов’язання відповідача звільнити неправомірно використовувані землі сільськогосподарського призначення та повернути понад 19 гектарів орієнтовною вартістю більш як 14 млн грн.

Установлено, що земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної форми власності площею 19 га, що розташовані на адміністративній території Баландинської сільської ради Кам’янського району, в 2017 році поза конкурентними засадами надано в оренду для ведення фермерського господарства громадянину, який вже є засновником фермерського господарства з 2008 року, та не мав права на користування землею без проведення земельних торгів.

Указане стало підставою для звернення прокурора до суду з відповідною позовною заявою, за якою господарським судом Черкаської області відкрито провадження.

Зазначений позов - чергове реагування прокуратури на випадки грубих порушень закону при розпорядженні та використанні земель державної власності. Адже, незаконна передача землі в користування порушує інтереси держави та територіальних громад, оскільки унеможливлює правомірне отримання до бюджету коштів за таке користування та перешкоджає законному розпорядженню ними.
                                           
Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1908