Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2019

До суду скеровано справу стосовно службовця лісового господарства, який обвинувачується в розтраті лісоматеріалів

За наслідками досудового розслідування 12.12.2019 до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні, процесуальне керівництво в якому здійснювалося прокуратурою області та Звенигородською місцевою прокуратурою, стосовно майстра лісу одного із лісових господарств Черкащини, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена повторно) та ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що обвинувачений з корисливих мотивів і з метою особистого збагачення незаконно здійснював продаж лісоматеріалів, а саме дров’яної деревини непромислового використання (дрова), без проведення належної процедури оформлення та складання відповідних документів, чим спричинив державі збитки.

Також працівник лісгоспу неналежно виконував покладені на нього службові обов'язки, не вжив заходи, направлені на охорону лісу, проведення регулярних обстежень (перевірок) ввірених йому під охорону територій, що призвело до незаконної порубки понад 124 дерев твердих порід.

Своїми незаконними діями майстер лісу спричинив державі збитки в загальній сумі більш як 920 тис грн.

Довідково: за вчинення особі загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1904