Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2019

До суду скеровано справу стосовно працівниці банку, яка обвинувачується в привласненні коштів вкладників

За наслідками досудового розслідування Уманською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно працівниці банку, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майно шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, яке вчинено у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідування установлено, що 47-річна жінка, перебуваючи на посаді контролера-касира відділення «Ощадбанку» одного із сіл Уманського району привласнила кошти вкладників на загальну суму більш як 226 тис. грн. Після скоєного злочину, працівниця банку тривалий час переховувалася від слідства,  у в’язку з чим перебувала в міжнародному розшуку.

Довідково: за вчинення злочину особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1616