Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2019

Взято під варту жителя м. Умань, який підозрюється у зґвалтуванні неповнолітньої

Питання про стан досудового розслідування та підтримання обвинувачення у кримінальних провадженнях за фактами злочинів, пов’язаних із посяганням на захист прав і свобод неповнолітньої особи, перебувають на постійному контролі органів прокуратури Черкаської області.

Так, прокуратурою забезпечується процесуальне керівництво досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зґвалтування неповнолітньої, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 152 КК України.

У ході слідства встановлено, що 18-річний житель м. Умань, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, із застосуванням насильства вчинив неправомірні дії сексуального характеру стосовно 16-річної дівчини.

Правопорушника затримано та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 152 (зґвалтування неповнолітньої особи) Кримінального кодексу України.

За принципової позиції органів прокуратури, з метою попередження продовження підозрюваним протиправної поведінки, до нього застосовано запобіжний захід – тримання під вартою.

Довідково: санкція указаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.  

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1347