Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2019

На Черкащині прокуратурою поновлено права дитини-сироти на спадкове майно

Завдяки принциповій позиції прокуратури області дитина-сирота буде проживати у житлі, яке залишилось після смерті батьків.

Так, прокуратура встановила, що малолітня після смерті батька має право на спадщину у вигляді 1/2 частини будинку у м. Золотоноша. Однак, внаслідок відсутності правоустановчих документів право власності за дитиною залишалось не оформленим. При цьому, рідна тітка, яка певний час виконувала функції опікуна, мала намір у судовому порядку отримати для власних потреб частину вказаного майна.

З метою захисту прав дитини соціально незахищеної категорії прокурор звернувся до суду з позовом про визнання за нею права власності.

Рішенням Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області від 14.08.2017 повністю задоволено позовну заяву та визнано за малолітньою право власності на 1/2 частину житлового будинку.

Проте, вказане рішення суду було оскаржене тіткою, як наслідок апеляційним судом рішення суду першої інстанції скасовано та відмовлено у задоволенні позовних вимог.

Займаючи наполегливу та законну позицію щодо необхідності поновлення майнових прав малолітньої, прокуратурою Черкаської області подано касаційну скаргу, доводи якої 09.10.2019 підтримав Верховний Суд, залишивши в силі рішення Золотоніського міськрайонного суду щодо визнання права власності за дитиною на спадкове майно.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1369