Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2019

За умисне вбивство чоловіка засуджено його неповнолітню онуку та двох її спільників

Прокуратурою на належному рівні підтримано обвинувачення в кримінальному провадженні стосовно 3 молодих осіб, які обвинувачуються в умисному вбивстві чоловіка, який був рідним дідом неповнолітньої співучасниці, за ознаками злочину, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Слідством установлено, що обвинувачені, серед яких 16 - річна дівчина та 2 молоді хлопці, умисно, за попередньою змовою та заздалегідь розробленим чітким планом, скоїли вбивство 55-річного діда неповнолітньої дівчини. Онука потерпілого позбавила його можливості захищатися й чинити опір, після чого спільники неодноразово нанесли йому битою та металевою кувалдою тілесні ушкодження у життєво важливі органи, внаслідок чого настала його смерть. В подальшому, з метою приховання злочину, тіло чоловіка закопали на території лісового масиву, змили сліди крові з місця вчинення злочину. Під час вчинення вбивства обвинувачені також заволоділи майном потерпілого та його транспортним засобом задля швидкого зникнення з місця події.            

Незважаючи на невизнання обвинувачними своєї вини та ухилення від суду, неспростовні докази вчинення ними злочину доведено в суді обвинувачем Звенигородської місцевої прокуратури, який орієнтував суд на призначення зловмисникам реальної міри покарання, що відповідає тяжкості кримінального правопорушення.

Городищенським районним судом підтримано принципову позицію прокуратури та за результатами судового розгляду ухвалено обвинувальний вирок й підсудним призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12, 13 та 14 років.         

На цей час вирок не вступив в законну силу та вивчається на предмет його законності.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2483