Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2019

На Черкащині попереджено вчинення диверсії громадянином Російської Федерації (ФОТО)

Управлінням СБУ в Черкаській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області, здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14 ст. 113 (готування до диверсії), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що громадянин Російської Федерації, отримуючи вказівки від співучасників злочину з території держави-агресора, готувався вчинити диверсію шляхом закладення саморобного вибухового пристрою на одному з військових об’єктів, розташованих в м. Умань.

Під час проведення першочергових слідчих дій працівниками УСБУ в Черкаській області та прокуратури Черкаської області виявлено та вилучено вибухові речовини та пристрої, знаряддя зв’язку з кураторами, дані про об’єкт атаки та значну суму готівки.

Указану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14 ст. 113, ч. 1 ст. 263 КК України, та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування в указаному кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення всіх фактичних обставин та прийняття законного рішення.

Довідково: санкція тяжчого зі злочинів передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

   

   

кількість переглядів: 1522