Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2019

Прокуратура в судовому порядку вимагає повернути територіальній громаді міста Умань приміщення танцювального майданчика

Прокуратурою Черкаської області постійно вивчається питання дотримання вимог чинного законодавства при використанні майна закладів позашкільної освіти.

Так, Уманською місцевою прокуратурою встановлено, що незважаючи на закінчення ще у грудні 2018 року договору оренди дитячого танцювального майданчика, розташованого в центральній частині міста Умань, орендар не повертає приміщення, а орендодавець обмежився лише написанням листів-претензій.

Крім того, орендар порушував умови договору, оскільки мали місце факти заборгованості орендної плати та не укладено договір страхування, при цьому у приміщенні відбулась пожежа. Вказане свідчить про відсутність підстав для пролонгації оренди.

Водночас, орендодавець повідомив орендаря про намір використовувати майно у власних потребах для організації змістовного дозвілля для дітей та молоді міста.

Відповідно Уманською місцевою прокуратурою пред’явлено позовну заяву в інтересах відділу з питань комунальної власності та земельних відносин Уманської міської ради до суб’єкта господарювання про повернення нежитлового приміщення та танцювального майданчика загальною площею понад 1500 кв.м., вартістю 40,6 млн. грн.

На цей час справа перебуває в провадженні господарського суду Черкаської області.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1460