Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2019

Директору приватного підприємства повідомлено про підозру в привласненні коштів місцевого бюджету, виділених на утримання автомобільних доріг

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом привласнення, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, та службового підроблення, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366   КК України.

Установлено, що директор приватного підприємства, будучи службовою особою, під час виконання робіт по утриманню автомобільних доріг у місті Черкаси склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи, внаслідок чого територіальній громаді завдано матеріальної шкоди на суму 140 тис. грн.

На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 (привласнення, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) Кримінального кодексу України.

На цей час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та перевіряється можлива причетність до вчинення вказаних кримінальних правопорушень посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Досудове розслідування в указаному кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення всіх фактичних обставин та прийняття законного рішення.

Довідково: санкція тяжчого зі злочинів передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
                                   

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1690