Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2018

У Смілі та Городищенському районі припинено діяльність автозаправних пунктів, що працювали без дозвільних документів (ФОТО)

Смілянською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що в м. Сміла розташовано та діє автозаправний пункт без передбачених чинним законодавством, зокрема статтею 21 Закону України «Про охорону праці», дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки й експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки, що створює загрозу загибелі людей та настання інших тяжких наслідків.

У понеділок, 17.12.2018, слідчим СВ Смілянського відділу поліції ГУНП у Черкаській області за участі процесуального прокурора проведено огляд місця події та на підставі ухвали слідчого судді здійснено тимчасовий доступ до речей та документів, а саме: документів та обладнання для здійснення заправки транспортних засобів, пального та резервуарів. При проведенні вказаного заходу забезпечення кримінального провадження власниками зазначеного пункту не надано дозвільних документів Управління держпраці в Черкаській області на введення в експлуатацію та роботу вказаного об’єкту підвищеної небезпеки у зв`язку з їх відсутністю. У ході тимчасового доступу правоохоронцями описано та опечатано обладнання та устаткування, призначене для здійснення заправки автомобілів, бензин і дизельне паливо, а також вилучено документацію, що підтверджує їх реалізацію.

На цей час підготовлено клопотання про накладення арешту на вилучені та опечатані речі й документи.

Крім цього, Смілянською місцевою прокуратурою розпочато та здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом функціонування автозаправного пункту на території села Хлистунівка Городищенського району, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 Кримінального кодексу України.

У ході проведеного 17.12.2018 огляду устаткування заправної станції, в тому числі ємності з пальним та заправні колонки, опечатано.

На розгляді в Городищенському районному суді перебуває погоджене прокурором клопотання слідчого про накладення арешту на майно товариства.

Розслідування кримінальних проваджень триває, Смілянською місцевою прокуратурою продовжують здійснюватися заходи в межах компетенції щодо протидії діяльності автозаправних станцій, які не мають дозвільних документів, та діяльність яких створює небезпеку для людей.

Довідково: за вчинене правопорушення винним особам загрожує до 3 років обмеження волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

   

   

кількість переглядів: 1690