Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2018

За позовами прокуратури державі повернуто землі водного фонду вартістю близько 3 млн. грн.

Черкаським районним судом задоволено 2 позови прокуратури області про визнання незаконним і скасування рішення однієї з сільських рад Черкаського району, а також скасування державної реєстрації права приватної власності на 8 земельних ділянок водного фонду вартістю близько 3 млн грн.

Зокрема, спірним рішенням сільською радою безоплатно передано громадянам у власність для ведення індивідуального дачного будівництва земельні ділянки водного фонду, розташовані на березі р. Дніпро. Попередньо ці землі віднесено до земель рекреаційного призначення з грубим порушенням порядку, встановленого земельним законодавством.

Оскільки протиправна зміна цільового призначення спірних земель та їх подальша забудова унеможливлює раціональне використання, охорону та розпорядження ними як землями водного фонду, що порушує інтереси держави в цій сфері, на їх захист до суду звернувся прокурор.

Факт порушення державних інтересів при розпорядженні землями водного фонду прокуратурою доведено в суді, що мало наслідком задоволення ним позовних вимог щодо скасування неправомірно набутих прав приватної власності на вказані землі. 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2217