Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2018

Судитимуть жителя Черкащини, який обвинувачується в проведенні підривної діяльності проти України

Прокуратурою Черкаської області за наслідками спеціального (заочного) досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Золотоніщини за фактом надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Слідством установлено, що зловмисник з 1996 року до червня 2017 року, перебуваючи на території України, надавав співробітникам спецслужб Російської Федерації допомогу в проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України, діючи на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, а також обороноздатності нашої держави.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України, вказану особу оголошено у всеукраїнський розшук і судом надано дозвіл на його затримання.

Дії останнього кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.


Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2217