Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2017

Повідомлено про підозру директору уманського підприємства, який не забезпечив правила безпеки під час виконання будівельних робіт, що призвело до загибелі людини

Уманською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві, що спричинило загибель людей, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що директор одного з підприємств м. Умані порушив правила безпеки під час виконання будівельних робіт за допомогою вантажопідіймального крана та не забезпечив його утримання в справному стані, в результаті чого 20.04.2016 відбулося падіння стріли крана на дах легкового автомобіля, який рухався по проїжджій частині. Внаслідок події 1 особа загинула на місці та травмовано 2 дітей.

Наразі на підставі зібраних доказів директору підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо застосування заходів забезпечення кримінального провадження та  прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2120