Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2017

Правоохоронцями проведено обшуки в Черкаській міській раді та на об’єктах незавершеного будівництва

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом привласнення та розтрати бюджетних коштів під час закупівлі товарів та послуг за бюджетні кошти, надання службовими особами Черкаської міської ради незаконних дозволів на будівництво багатоповерхових будинків та самовільного здійснення приватними підприємствами будівельних робіт, що завдало значної шкоди державним інтересам, за ознаками кримінальних  правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ст. 356 (самоправство) Кримінального кодексу України.
У п’ятницю, 06.10.2017, у рамках проведення досудового розслідування в указаному кримінальному провадженні працівниками Головного управління Національної поліції в Черкаській області та Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України під процесуальним керівництвом прокуратури області проведено санкціоновані судом обшуки в департаменті архітектури, містобудування та інспектування, а також департаменті житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради, на об’єктах незавершеного будівництва та в ряду товариств і приватних підприємств міста Черкаси.
За результатами обшуків в службових кабінетах зазначених вище департаментів правоохоронцями вилучено фінансово-господарську документацію, зокрема щодо будівництва об’єктів житлової забудови земельної ділянки, а на територіях незавершеного будівництва – будівельну техніку для подальших експертних досліджень й встановлення обставин вчинення кримінальних правопорушень.
На цей час триває досудове розслідування, слідчими та процесуальними керівниками вживаються заходи щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин справи, зокрема встановлення повного кола фізичних та юридичних осіб, причетних до розтрати та привласнення бюджетних коштів.
Хід розслідування вказаного провадження контролюється керівництвом прокуратури Черкаської області.

 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2915