Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2016

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно головного бухгалтера підприємства, яка обвинувачується у привласненні 2 млн. грн.

За наслідками досудового розслідування Черкаською місцевою прокуратурою скеровано до Соснівського районного суду м. Черкаси обвинувальний акт стосовно жительки м. Черкаси, 1963 р.н., яка обвинувачується у службовому підробленні з метою привласнення та розтрати чужого майна в особливо великих розмірах.
В ході слідства встановлено, що жінка, яка раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за злочини, вчинені в сфері службової діяльності, перебуваючи на посаді головного бухгалтера одного з приватних підприємств міста Черкаси, маючи багаторічний досвід роботи в сфері бухгалтерського обліку та банківської діяльності, в період часу з квітня 2013 року по грудень 2015 року  підробила офіційні розрахункові документи та з використанням електронних платіжних систем одного з комерційних банків привласнила та розтратила ввірене їй майно фізичних осіб-підприємців на загальну суму більше 2 млн. грн.
Органом досудового розслідування дії обвинуваченої кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1, ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.
Довідково: санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Прес-служба  прокуратури Черкаської області
кількість переглядів: 2202