Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

У Черкаській обласній прокуратурі відбулася координаційна нарада, під час якої підбито підсумки спільної роботи з протидії злочинності у 2022 році в умовах особливого періоду, пов’язаного зі збройною агресією РФ проти України (ФОТО)

У вівторок, 31.01.2023,  під головуванням виконувача обов’язків керівника Черкаської обласної прокуратури відбулася координаційна нарада, на якій були підведені підсумки спільної роботи з протидії злочинності у 2022 році, в тому числі її організованим формам, а також результати роботи органів правопорядку в умовах особливого періоду, пов’язаного зі збройною агресією РФ проти України. У нараді взяли участь представники Черкаської обласної військової адміністрації, керівництво Національної поліції, Служби безпеки України, Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, Управління стратегічних розслідувань, Управління боротьби з наркозлочинністю, Відділу протидії кіберзлочинам в області, Управління патрульної поліції, Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки, ДУ «Черкаський слідчий ізолятор», ДУ «Старобабанівська виправна колонія (№92)», Черкаської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, Черкаського зонального відділу Військової служби правопорядку, Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, керівники окружних прокуратур, начальники територіальних органів поліції
Відкриваючи нараду, виконувач обов’язків керівника обласної прокуратури Остап Сидор відзначив напрями, які цього року є пріоритетними у роботі органів правопорядку.
Завданням №1 залишається протидія злочинам, пов’язаним зі збройною агресією Росії, та іншим актуальним кримінальним правопорушенням, які вчиняються в умовах воєнного стану. Спрямування роботи на викриття фактів державної зради, передовсім серед представників органів влади, правоохоронних органів;  розшуку, арешту і подальшої конфіскації або примусовому вилученню активів осіб, причетних до збройної агресії, а також об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів у дохід України.
Має бути продовжена робота щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які ухиляються від призову на військову службу під час мобілізації, а також з викриття злочинних схем незаконного переправлення осіб через державний кордон України.
Надважливим завданням на сьогодні є захист економічних інтересів держави в умовах воєнного стану, тобто не дати зловмисникам можливість скористатися зосередженою увагою держави на війні та втілювати незаконні схеми, які посягають на економічну безпеку держави.
Ще одне завдання, яке залишається в пріоритеті  - це боротьба з організованими формами злочинності, передусім у бюджетній сфері, з корупційними зв’язками, а також у сфері охорони навколишнього природного середовища тощо.
Вкрай необхідно консолідувати зусилля на викритті злочинів, пов’язаних з корупцією, здебільшого на викритті фактів вимагання та одержання неправомірної вигоди високопосадовцями та іншими службовими особами органів державної влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів.
Під час наради було обговорено ряд інших проблемних питань, зокрема у сфері протидії наркозлочинності. 
Ускладнення соціально-економічної ситуації в державі зумовило стрімке поширення шахрайських дій з використанням фішингу, отримання зловмисниками у держателів платіжних карток їх реквізитів та іншої конфіденційної інформації шляхом імітації законної діяльності у кіберпросторі.
Ще одним актуальним питанням для Черкащини, яка має потужні земельні ресурси, залишається викриття правопорушень у земельній сфері.
Підсумувавши, виконувач обов’язків керівника обласної прокуратури Остап Сидор акцентував: «суспільство бачить все, що ми з вами робимо, і дає оцінку результату нашої співпраці. В першу чергу ми працюємо для наших громадян, їхньої безпеки та відчуття реальної справедливості та захищеності».
 
Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1000