Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2014

Поточного року суди задовольнили позовні вимоги прокурорів на суму понад 50 млн грн

    Органами прокуратури області протягом поточного року вжито ряд заходів для підвищення ефективності роботи за напрямком представництва інтересів громадян та держави в судах.
     Основна увага приділялась захисту інтересів держави у бюджетній сфері та державної і комунальної власності.
     Так, у 2014 році судами відкрито провадження у справах за позовами прокурорів на загальну суму 82,3 млн грн, з яких задоволено на 52,4 млн грн, у тому числі до бюджету - 12 млн грн та 2 млн грн сплачено в добровільному порядку.
    Завдяки вжитим організаційно-практичним заходам активізовано ефективність представницької діяльності щодо захисту інтересів держави, а саме заявлено позовів на суму 73 млн грн, з яких задоволено на 45,9 млн грн.
   Зокрема, у сфері: державної власності заявлено позовів на суму 25 млн грн, комунальної - 15 млн грн, оподаткування - 604 тис грн.
    У сфері державних закупівель прокурорами до суду пред’явлено позовів на суму 1,7 млн грн, за судовими рішеннями стягнуто понад 1,3 млн грн та 387 тис грн сплачено відповідачем добровільно у ході судового розгляду.
     Прокурорами області на погашення заборгованості із виплати заробітної плати пред’явлено позовів на загальну суму 1,5 млн грн, із указаної категорії розглянуто та задоволено 216 заяв на вказану вище суму.
    У порядку правозахисної діяльності з питань виконання судових рішень винесено 68 постанов про проведення перевірок, за результатами яких розпочато 6 кримінальних проваджень, розглянуто 73 подання, притягнуто до відповідальності 13 посадових осіб.
    Робота на вказаному напрямку триває.


      Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2460