Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2021

Незаконний рибодобувний промисел на березі Дніпра - судом задоволено ще один позов прокуратури про повернення територіальній громаді землі

Господарським судом Черкаської області задоволено позов прокурора, поданий в інтересах держави до приватного підприємства, якому з чисельними порушеннями вимог чинного законодавства передано в оренду земельну ділянку на березі р. Дніпро поблизу Черкас, де було організовано масштабний незаконний рибодобувний промисел на площі понад 7 тис. кв. м і вартістю близько 3,5 млн грн, що набуло розголосу в засобах масової інформації.

Установлено,  що земельна ділянка була передана користувачу  на позаконкурсній основі, без проведення земельних торгів, за відсутності погоджень уповноважених органів та іншої необхідної документації.

Захищаючи інтереси держави та територіальної громади, Черкаська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом про скасування незаконних рішень про надання землі та припинення орендних відносин, внаслідок чого земельна ділянка підлягає поверненню Леськівській територіальній громаді.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1126