Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2021

Стан роботи прокуратури Черкащини з розгляду звернень і забезпечення доступу до публічної інформації упродовж 9 місяців 2021 року

Упродовж 9 місяців 2021 року до органів Черкаської обласної прокуратури  надійшло 4729 звернень громадян, з них 2931 - вирішено по суті, в тому числі 208 - від народних депутатів України, з числа вирішених у 106 - прийнято рішення про задоволення вимог заявників.

Серед розглянутих, переважають звернення з питань досудового розслідування – 1923, з яких у 911 зверненнях оскаржувались дії та рішення слідчих органів Національної поліції. Доводи решти звернень здебільшого стосувалися виконання прокуратурою функцій представництва інтересів держави в суді – 67, участі у кримінальному провадженні в суді – 75, нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства – 28, охорони прав дітей – 38 тощо.  

Проте, незважаючи на системну роботу щодо оприлюднення законодавчих змін стосовно обмеження повноважень органів прокуратури, значна кількість жителів області продовжує звертатись з питаннями, вирішення яких вже не відноситься до повноважень органів прокуратури.

Так, упродовж поточного року третина скарг (1524), що надійшли до прокуратури, стосувалася питань компетенції органів влади та контролю, які згідно ст. 7 Закону України «Про звернення громадян» прокуратурою скеровані для вирішення за належністю.

На телефон «гарячої лінії» обласної прокуратури упродовж 9 місяців 2021 року надійшло 69 звернень громадян.
Також обласною прокуратурою постійна увага приділяється удосконаленню діяльності з питань забезпечення доступу до публічної інформації, підвищенню її ефективності.

Так, упродовж 9 місяців 2021 року до органів прокуратури області надійшло 93 запити на отримання доступу до публічної інформації. Розглянуто 78 запитів, за результатами розгляду надано 59 інформацій, 19 роз’яснень, 14 запитів надіслано іншим розпорядникам інформації. Відмов у задоволенні запитів не було.

Запити надходили з питань досудового розслідування – 14, кадрових питань – 28, з інших питань – 30.

Згідно ст. 23 Закону України «Про доступ до публічної інформації» рішення, дії чи бездіяльність органів прокуратури області, як розпорядника інформації, запитувачами до суду не оскаржувались.

Робота за вказаним напрямом триває.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1326