Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2017

ЗЛОЧИН БУВ СПЛАНОВАНИМ: ПРОКУРОР ОБЛАСТІ ТА НАЧАЛЬНИК ПОЛІЦІЇ ОЗВУЧИЛИ ВЕРСІЇ ВБИВСТВА ДЕПУТАТА ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ БІНУСОВА

Начальник ГУНП у Черкаській області Валерій Лютий та прокурор Черкаської області Сергій Овчаренко назвали декілька версій убивства депутата Черкаської міськради, начальника міського департаменту ЖКГ Михайла Бінусова. Нагадаємо, учора близько 23.00 поблизу гаражів невідомі розстріляли депутата, випустивши в нього більше 20 куль із двох автоматів Калашникова.

 

“Так у Черкасах вчора близько 22:00 на території автокооперативу по вулиці Одеській було вчинене навмисне вбивство. Ще вчора було зареєстровано провадження за статтею 115 частиною 2 Кримінального кодексу України. Слідчі дії ведуться і зараз. Залучені найкваліфікованіші працівники. Ця подія набула великого суспільного резонансу, тому ми хочемо поінформувати громаду про хід розслідування”, — сьогодні на спільному брифінгу повідомив Сергій Овчаренко.

 

“Версій вбивства є декілька, але поки що ми не можемо їх розкривати. Однак, можу повідомити, що це вбивство може бути пов’язане із службовою діяльністю, на замовлення або з інших особистих мотивів. Також можу сказати, що, імовірно, злочин готувався, щодо його скоєння невідомі злочинці провели підготовчу роботу”, – додав прокурор.

 

Валерій Лютий наголосив що в першу чергу, після того, як стало відомо про подію, був запроваджений план «Сирена», який тривав до ранку. Також були задіяні усі служби, кінологи, експерти, представники особового складу, які оглядали територію. Додатково під ранок було залучено особовий склад Національної гвардії, оскільки потрібно було обстежити на наявність доказів величезну територію. Наразі роботу продовжують проводити слідчі групи.

 

“Я думаю, що зловмисники готувалися до цього. Ситуацію однак ускладнює те, що місце, де було скоєно злочин, є безлюдним. Сусідні гаражі пусті, є тільки охорона. Проте ми опитаємо усіх, хто може знати хоча б щось. Також відреагуємо на сьогоднішні заяви міського голови Черкас щодо імовірних замовників злочину, будуть опитані всі особи, чиї прізвища були названі на прес-конференції Бондаренка”, — додав Валерій Лютий.

 

 

Щодо заяви міського голови Анатолія Бондаренка про те, що прокуратура, поліція та СБУ нібито неспроможні розкрити вбивство, бо нібито знаходяться під впливом кримінального угрупування, Сергій Овчаренко зазначив, що такі заяви варто робити у відповідні служби, а не лише виносити їх на брифінг.

 

“Нам дивно, що ці заяви прозвучали на брифінгу. Однак жодних заяв до жодних територіальних правоохоронних органів Черкаської області щодо погроз Бінусову чи самому Бондаренку не надходило”, – наголосили керівники правоохоронних відомств.

 

Нагадаємо, що і міський голова, і депутати міськради годиною раніше заявили на прес-конференції про те, що Бінусову погрожували, сам потерпілий розповідав їм про це. Також погрожували убивством міському голові, навіть нібито намагались вчинити для цього ДТП.

 

“Правоохоронці зроблять все, що від них залежить, щоб розкрити цю справу. У нас є досвід у таких справах”, — сказав Сергій Овчаренко.

 

У свою чергу Валерій Лютий наголосив, що ситуація в області є контрольованою, а правоохоронні органи готові до викликів, щоб попередити будь-які прояви насильства. Про повернення “буремних 90-тих” – не йдеться.

 

“З початку року в області було скоєно близько 40 убивств та тяжких злочинів, з них не розслідуваними залишились 5. Тому якщо ми ретельно попрацюємо, зберемо всі докази, а ситуацію сьогодні не будуть політизувати, ми зможемо розкрити і цей злочин”, – заявив Лютий. 

 

ДЖЕРЕЛО:

 

https://dzvin.news/zlochyn-buv-splanovanym-prokuror-oblasti-ta-nachalnyk-politsiji-ozvuchyly-versiji-vbyvstva-binusova-video/

кількість переглядів: 2812