Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2018

Органи прокуратури продовжують вживати заходів для повернення державі будівель і споруд елеваторів, які незаконно перейшли у приватну власність ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України"

Завдяки вжитим органами прокуратури заходам до державної власності повернуто об’єкти нерухомого майна Христинівського та Уманського елеваторів, які розташовані на Черкащині, загальною вартістю понад 70 млн. гривень.
 
Майнові комплекси вказаних елеваторів відповідно до Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» включені до переліку таких об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.
 
Незважаючи не це, у березні – квітні 2012 року рішеннями виконкомів Христинівської і Уманської міських рад безпідставно позбавлено державу в особі Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної пол.продовольства України права власності на вказане майно й незаконно передано його у приватну власність ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».
 
За дорученням Генеральної прокуратури України прокуратурою Черкаської області пред’явлені відповідні позови, які задоволені судом повністю.

На виконання судових рішень нерухоме майно елеваторів повернуто до державної власності в особі Кабінету Міністрів України, про що внесені відповідні записи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
 
ДЖЕРЕЛО:  ГОЛОС УКРАЇНИ ГАЗЕТА ВЕРХОВОЇ РАДИ УКРАЇНИ

кількість переглядів: 2563