Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2016

ЩЕ 40 ГА КАНІВСЬКОГО ЛІСУ ХОЧУТЬ ВИЛУЧИТИ У РОДИНИ ХОРОШКОВСЬКОГО

 
Прокуратура Черкаської області заявила до суду черговий позов про скасування незаконного розпорядження Канівської районної державної адміністрації та витребування з володіння сім’ї Валерія Хорошковського земельних ділянок, вкритих лісами, площею близько 40 га.
 
Це вже другий позов щодо земельних ділянок пана Хорошковського на Канівщині. Як повідомляв «Ні корупції!», у листопаді до Канівського міськрайонного суду надійшов позов про визнання недійсним розпорядження місцевої РДА про надання у власність приватним особам 26 га земель лісогосподарського призначення вартістю майже 10 млн. грн, власником яких нині є пан Хорошковський.
 
Загалом у власності олігарха на території Бобрицької сільської ради на Канівщині є 66 га незаконно наданих у володіння земель.
 
 
Підставою для позовів, кажуть у прокуратурі області, став факт злочинної схеми виведення державних земель лісового фонду в приватну власність членів родини колишнього високопосадовця Валерія Хорошковського.
 
 
«Особи, зацікавлені в незаконному оформленні земельних ділянок, підшукали жителів області, яких схилили до «співпраці», після чого за сприяння керівництва Канівського районного відділу земельних ресурсів у лютому 2005 року розпорядженням Канівської районної державної адміністрації у власність 46 громадянам безоплатно було передано 66 га земель лісогосподарського призначення в адміністративних межах Бобрицької сільської ради. Таким чином, зазначені ділянки було розподілено на підставних осіб з метою подальшого перепродажу їх зацікавленим особам. Після злочинних маніпуляцій землі, розташовані єдиним масивом, були придбані Хорошковським О.В. та його родичами», – розповідає Світлана Андрійченко, прес-секретар прокуратури Черкаської області.
 
 
Ділянки були надані для ведення особистого селянського господарства. І це при тому, що Закон України «Про особисте селянське господарство» визначає, що для ведення особистого селянського господарства використовують земельні ділянки розміром не більш як 2,0 га, передані фізичним особам у власність або оренду в порядку, встановленому законом.
 
 
 
З’ясовано, що ці землі входили до складу лісового масиву і  щодо їхнього використання та розпорядження ними законодавством передбачено певні обмеження.
 
 
Джерело:
 
 
 
Інші джерела:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 1765