Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2016

НА ЧЕРКАЩИНІ ЦЬОГО РОКУ ПОВЕРНУЛИ ДЕРЖАВІ УДВІЧІ БІЛЬШЕ ЗЕМЕЛЬ, НІЖ ТОРІК

zemlia-cherk
 
Станом на 20.10.2016 прокуратура Черкаської області пред’явила 89 позовів у сфері земельних відносин на суму 44 млн. грн. щодо 871 га земель ( у 2015 році таких позовів було заявлено на 82 млн. грн.), задоволено 92 позови на суму понад 30 млн. грн. (у 2015 їх було 171 на 37 млн. грн.). Про це повідомила прокуратура Черкаської області у відповідь на запит “Ні корупції!”.
 
Протягом цього року в області виконано судових рішень з питань земельних відносин на суму 14,6 грн. млн., у тому числі за рішеннями звітного року – на 3,8 млн. грн. Реально повернуто або попереджено незаконне надання 629 га земель. Минулого року вдалося повернути  279 га.
 
Крім того, унаслідок вступу прокурором до справ за позовами інших осіб попереджено незаконне надання ще 187 га земель, повідомляють у відомстві. Також було пред’явлено дві позовні заяви на загальну суму 85 тис. грн. на відшкодування шкоди, завданої незаконною порубкою лісу.
 
Упродовж цього року територіальні органи Національної поліції в Черкаській області виявили два кримінальні правопорушення у земельній сфері ( проти 15 таких злочинів минулого року), щодо фактів одного з них справа скерована до суду.  У лісовій сфері цьогоріч було зафіксовано шість правопорушень, у яких обвинувальні акти до суду не направляли. Минулого року, за офіційним повідомлення прокуратури області, таких злочинів на території області виявлено не було.
 
Слідчий відділ прокуратури області розслідував та скерував до суду один обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом зловживання владою службовими особами Канівського районного відділу земельних ресурсів у Черкаській області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.
 
Джерело:
 

кількість переглядів: 1809