Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2016

НА ШПОЛЯНЩИНІ НЕЗАКОННО ВИРУБАЛИ 401 ДЕРЕВО (ВІДЕО)

vyrubka-lisu
 
Державна екологічна інспекція у Черкаській області, оперативно реагуючи на звернення жителів села Сердегівка Шполянського району, які скаржились на незаконну вирубку дерев в захисній лісосмузі поблизу села, виїхала на місце пригоди і підтвердила факт вирубки. Про це інформують у прес-службі відомства.
 
В лісосмузі на той час активно працювали дві бензопили, охочих поживитись деревиною виявилось аж чотири особи. До прибуття працівників Національної поліції, викликаних державними інспекторами, усі четверо втікли на власному авто у невідомому напрямку.
 
Спільно із представниками Шполянського відділу Національної поліції у Черкаській області працівники Держекоінспекції виявили та облікували незаконно зрізані 401 дерево різних порід — клени, ясени, верби, липи, — діаметром на пні від 10 до 80 сантиметрів.
 
Обрахований розмір шкоди, завданої довкіллю незаконним знесенням дерев, становить 1 мільйон 491,7 тисячі гривень. Матеріали перевірки і розрахунки шкоди направлені до Головного управління Національної поліції в Черкаській області та Прокуратури Черкаської області для вжиття дій, передбачених законом.
 
Як повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області, за фактом незаконної порубки дерев різних порід у лісосмузі поблизу села Сердегівка Шполянського району, що заподіяло істотної шкоди охоронюваним інтересам держави, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України.
 
Кримінальне провадження розслідується Шполянським відділенням поліції Смілянського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, процесуальне керівництво в ньому здійснюється групою прокурорів Смілянської місцевої прокуратури.
 
Наразі вживаються оперативні заходи, спрямовані на встановлення групи спільників, які незаконно вирізали дерева, інших осіб, причетних до вказаного злочину, допиту свідків та призначення низки експертиз.
 
Розслідування триває, по його завершенню прокуратурою буде прийнято остаточне рішення в межах чинного законодавства.
 
Довідково: незаконна порубка дерев і чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, тому прокуратура області наполягає на необхідності подбати про своє майбутнє та закликає лісокористувачів не порушувати вимоги законодавства з охорони й використання лісових ресурсів та утриматись від знищення деревини.
 
 
Основні джерела:
 
 
Інші джерела:
 

кількість переглядів: 2019