Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2016

ЩОБ ЗМУСИТИ ПРИВАТНИКА ПЛАТИТИ ЗА ЗЕМЛЮ, НА ЧЕРКАЩИНІ ДІЙШЛИ АЖ ДО ВЕРХОВНОГО СУДУ

 
Корупція в Черкасах
 
Верховний Суд України виніс остаточне рішення у справі за позовом Смілянського міжрайонного прокурора про стягнення з фізичної особи на користь Балаклеївської сільської ради Смілянського району понад 500 тис. грн. шкоди у зв’язку з використанням землі без належних для цього документів. Про це повідомила прокуратура Черкаської області.

“Установлено, що громадянин, придбавши комплекс нежитлових будівель, розташованій на земельній ділянці площею 2,21 га, яка належить Балаклеївській сільській раді Смілянського району, протягом 4 років не вжив заходів до оформлення з територіальною громадою орендних земельних відносин. За розрахунком до місцевого бюджету не надійшло понад 500 тис. грн., які прокурор просив стягнути в судовому порядкові”,  – коментує Світлана Андрійченко, прес-секретар прокуратури Черкаської області.
 
З рішенням Смілянського міськрайонного суду про задоволення вимог прокурора не погодились суди апеляційної та касаційної інстанцій.
 
Після чого прокуратура скерувала справу на розгляд до Верховного Суду України.
 
Скасувавши судові рішення судів апеляційної та касаційної інстанцій із залишенням у силі рішення Смілянського міськрайонного суду, найвищий судовий орган вказав на обґрунтованість позиції прокурора у відстоюванні інтересів територіальної громади.
 
Нагадаємо, протягом 2016 року в Черкаській області до суду пред’явлено 62 позови щодо проблемних земельних ділянок на суму більш як 20,8 млн. грн. Суди задовольнили 67 позовів на суму майже 17 млн. грн. Вже виконано судових рішень із питань земельних відносин на суму понад 6 млн. грн. Реально повернуто та попереджено незаконне надання близько 600 га земель.
 
 

кількість переглядів: 1601