Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2016

НА ЧЕРКАЩИНІ ЧИНОВНИКИ СПРИЯЛИ НЕЗАКОННІЙ ВИРУБЦІ ЛІСУ

Вирубка черкаського лісу
 
Звенигородська місцева прокуратура Черкаської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання посадовцями однієї з селищних рад Катеринопільського району, що на Черкащині, своїм службовим становищем за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України – зловживання владою або службовим становищем.
 
 
«Встановлено, що посадові особи місцевого самоврядування умисно, з корисливих мотивів, в інтересах місцевого підприємця, незаконно видали йому лісорубний квиток для проведення санітарної рубки дерев на земельній ділянці площею близько 4,4 га, яка розташована на лівому березі річки Гнилий Тікич та відноситься до земель природоохоронного фонду. На підставі виданого чиновниками документу проведено рубку майже 300 дерев. Внаслідок незаконних дій лісорубів державі завдано шкоду в сумі більш як 1 млн. 600 тис. грн.», – йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Черкаської області.
 
Досудове розслідування триває.
 
Напередодні також на Черкащині службовці ДП «Канівське лісове господарство» умисно, в інтересах третіх осіб допустили незаконну вирубку дерев у межах місцевого лісництва неподалік села Яблунів Канівського району Черкаської області. Інтересам держави цими діями спричинено тяжкі наслідки, повідомляє прокуратура Черкаської області.
 
Канівське лісове господарство
 
За фактом зловживання посадовцями своїм службовим становищем  за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, розпочате кримінальне провадження, тривають слідчі дії.
 
Якщо вину чиновників доведуть у суді, їм світить позбавлення волі від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.
 
cherk-dub-smila-5Як писав «Ні корупції!», наприкінці травня цього року у Володимирівському лісництві Смілянського лісгоспу, що також у Черкаській області, невідомі вирубали і намагалися вивезти десяток реліктових дубів. Ще майже стільки ж дерев інших порід пошкодили. Завершити злочин лісорубам завадили. За фактом незаконної рубки поліція зареєструвала кримінальне провадження. Загальні збитки, завдані чорними лісорубами, склали 107 тисяч гривень.
 
У ході цього розслідування поліція за майже два місяці спромоглася хіба що скликати нараду.  «На даний час у провадженні слідчим проводяться додаткові слідчі (розшукові) заходи, спрямовані на встановлення усіх учасників кримінального правопорушення та здобуття беззаперечних доказів причетності їх до вчинення злочину. Стан розслідування даного кримінального провадження за участю керівництва Смілянського ВГІ ГУНП та слідчого, який його розслідує, заслухано на оперативній нараді, де присутнім вказано на активізацію розслідування кримінального правопорушення, виконання письмових вказівок та прийняття законного рішення», – йшлося у відповіді на запит «Ні корупції!».
 
 

кількість переглядів: 1683