Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2016

“БЕРКУТІВЦЯ”, ЯКИЙ ПЕРЕХОВУЄТЬСЯ В ЛНР, СУДИТИМУТЬ ЗАОЧНО

mvs-berkut-sud
 
Cлідчий відділ прокуратури області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом подій у ніч з 26 на 27 січня 2014 року на Соборній площі м. Черкаси. Нагадаємо, тоді співробітники батальйону міліції особливого призначення «Беркут» при Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ України в Луганській області, застосувавши силу, розігнали мітингувальників.
 
У ході розслідування колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення «Беркут» при Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ України в Луганській області повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.
 
“Ураховуючи те, що колишній працівник правоохоронного органу  переховується від органів слідства на території Луганської області, де проводиться антитерористична операція, у відповідності до положень глави 24-1 КПК України, 06.09.2016 отримано ухвалу Придніпровського районного суду м. Черкаси про здійснення спеціального досудового розслідування стосовного останнього”, – повідомляє Світлана Андрійченко, прес-секретар прокуратури Черкаської області.
 
Після виконання всіх вимог, передбачених ст. 297-5 КПК України, обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні буде скеровано до суду. Тобто, повістки про виклик підозрюваного надсилають за останнім відомим місцем його проживання чи перебування та обов’язково публікують у ЗМІ  загальнодержавної сфери розповсюдження та на офіційних веб-сайтах органів, що здійснюють досудове розслідування.
 
ПОВІСТКА ПРО ВИКЛИК ПІДОЗРЮВАНОГО при здійсненні спеціального досудового розслідування Підозрюваний Костенко Валерій Миколайович, 26.06.1972 року народження, який проживає за адресою: м. Луганськ
 
З моменту опублікування повістки про виклик у засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження підозрюваний вважається належним чином ознайомленим з її змістом. А копії процесуальних документів, що підлягають врученню підозрюваному, надсилають захисникові.
 
Упродовж минулого року органи прокуратури області скерували до суду 14 обвинувальних актів відносно 19 осіб у кримінальних провадженнях пов’язаних зі злочинами проти учасників Революції Гідності. Зокрема, стосовно 6 слідчих ОВС, які проводили затримання та оголошували громадянам підозри, 3 колишніх працівників прокуратури, які їх погоджували.
 
Наприкінці минулого року прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо судді районного суду Кіровоградської області.
Фото: novadoba.com.ua
Фото: novadoba.com.ua
 
 
У січні 2014 року служитель Феміди виніс завідомо неправосудну постанову про притягнення учасника руху «Автомайдан» до адміністративної відповідальності за ст. 122-2 (невиконання водіями вимог про зупинку) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
 
Судді інкриміновано вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу України. У разі доведення вини судді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні про злочини, пов’язане з подіями Революції Гідності на території Кіровоградської області, здійснювалось прокуратурою Черкаської області за дорученням Генеральної прокуратури України.
 
Це вже другий суддя з Кіровоградщини, який нестиме відповідальність перед законом. Минулого року слідчий відділ прокуратури Черкаської області оголосив повідомлення про підозру судді одного з районних судів Кіровоградської області, який «відзначився» під час Революції Гідності. Його обвинувачують у злочині, передбаченому ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України, – «постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови».
 
cherk-dai-policjaКрім того, цього року Соснівський райсуд постановив обвинувальний вирок стосовно колишніх співробітників ДАІ в Черкаській області, які не вжили заходів до припинення правопорушень «тітушками» проти учасників акції протесту біля приміщення Черкаської обласної державної адміністрації. Даівців покарали усього на всього невеликим штрафом, тож, прокуратура вирішує питання про внесення апеляційної скарги через м’якість призначеного покарання.
 
 
 
 
 
Джерело:
 

кількість переглядів: 1710