Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2016

НА ЧЕРКАЩИНІ ЦЬОГОРІЧ У ВЛАСНІСТЬ ДЕРЖАВИ ПОВЕРНУЛИ 600 ГА ЗЕМЛІ

zemlya_0
 
Протягом 2016 року в Черкаській області до суду пред’явлено 62 позови щодо проблемних земельних ділянок на суму більш як 20,8 млн. грн. Суди задовольнили 67 позовів на суму майже 17 млн. грн. Вже виконано судових рішень з питань земельних відносин на суму понад 6 млн. грн. Реально повернуто та попереджено незаконне надання близько 600 га земель. Про це відзвітували у прокуратурі Черкаської області.
 
Так, за позовом відомства в інтересах держави припинено незаконну реєстрацію та відповідно речове право приватного підприємства на земельну ділянку сільськогосподарського призначення, загальною площею 116,6 га, що знаходиться в адміністративних межах Жорнокльовівської сільської ради Драбівського району.
 
“Посилена увага приділяється питанню усунення порушень вимог законодавства щодо розпорядження та використання землями прибережно-захисної смуги водних об’єктів Черкащини. Завдяки пред’явленому прокуратурою позову державі належить повернути незаконно передану у приватну власність земельну ділянку в межах прибережної захисної смуги річки Вільшанка площею 1,9 га. Незважаючи на відмову в задоволенні позову судом першої інстанції, вдалося відстояти інтереси держави в апеляційному суді”, – зазначає Світлана Андрійченко, прес-секретар прокуратури Черкаської області.
 
Також у червні цього року прокуратура попередила незаконне надання в оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення у Тальнівському та Смілянському районах області загальною площею відповідно 8,5 та 154 га.
 
Як повідомляв “Ні корупції!“, станом на перше півріччя цього року, органи прокуратури Черкаської області забезпечили виконання 25 судових рішень у сфері земельних відносин  на загальну суму 5,5 млн. грн. Реально державі повернуто 285 га незаконно наданих земель з обов’язковою державною реєстрацією виникнення, переходу або припинення права власності чи користування земельною ділянкою.      
 
Джерело:

кількість переглядів: 1558