Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2016

НА ЧЕРКАЩИНІ СУДИТИМУТЬ ЕКС-ПОСАДОВЦЯ, ЯКИЙ ПОДАРУВАВ ПРИВАТНИМ ОСОБАМ 67 ГА ЗЕМЛІ ЛІСОВОГО ФОНДУ

cherk-prokukatura -novyny.cherkasy.ua
Прокуратура Черкаської області завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Канівського районного відділу земельних ресурсів, якому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
 
Місцевий інтернет-ресурс Канос оприлюднив прізвище підозрюваного. На думку видання, ним є колишній начальник Канівського районного відділу земельних ресурсів Володимир Миненко. Як стало відомо з матеріалів справи, у лютому 2005 року чиновник, зловживаючи наданою йому владою та порушуючи вимоги земельного законодавства, провів незаконну передачу 46 фізичним особам земельних ділянок в адміністративних межах Бобрицької сільської ради Канівського району.
 
Землевпорядна документація щодо відведення у власність громадянам земельних ділянок “не розроблялася, відповідно, не погоджувалася з органом по земельних ресурсах, природоохоронним і санітарно-епідеміологічним органами, органами архітектури і охорони культурної спадщини, а також органом з питань лісового господарства, державну експертизу землевпорядної документації не проходила і на розгляд та затвердження до Канівської районної державної адміністрації не подавалася”, – йдеться в ухвалі суду.
 
Попри те, що земельні ділянки, які відводяться у власність приватних осіб, відносяться до земель лісового фонду, пан Миненко підготував проект розпорядження Канівської РДА № 34 від 3 лютого 2005 року і подав його на підпис посадовим особам Канівської РДА. Після чого особисто підписав державні акти на право власності на земельні ділянки. Внаслідок цього із державної власності незаконно вибули землі лісового фонду загальною площею близько 67 га вартістю понад 25 млн. грн.
На місці вирубки. Фото ФейсбукІ
Санкція ч. 2 ст. 364 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
На час досудового розслідування підозрюваний буде під домашнім арештом протягом 60 днів.
 
Як повідомляв “Ні корупції!”, упродовж цього року органи прокуратури Черкаської області забезпечили виконання 25 судових рішень у сфері земельних відносин  на загальну суму 5,5 млн. грн. Державі повернуто 285 га незаконно наданих земель з обов’язковою державною реєстрацією виникнення, переходу або припинення права власності чи користування земельною ділянкою.
 
 

кількість переглядів: 1738