Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2016

СІЛЬСЬКИЙ ГОЛОВА "СПОКУШАВ" ДРУЖИНУ… 25 ГЕКТАРАМИ ЗАПОВІДНОЇ ЗЕМЛІ

Уманською місцевою прокуратурою виявлено протиправну діяльність голови однієї із сільських рад Монастирищенського району, який будучи суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, порушив вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», а саме: вчинив дії та прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів.
 
Встановлено, що сільський голова в порушення антикорупційного законодавства не повідомив сесію про наявність у нього конфлікту інтересів та уклав договір оренди земельної ділянки історико-культурного призначення площею 25 га зі своєю дружиною.
 
За результатами розгляду протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, постановою Монастирищенського районного суду сільського голову визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1700 грн.
 
На цей час судове рішення вступило в законну силу, — інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.
 

кількість переглядів: 1935