Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2016

У ЧЕРКАСАХ РОСІЯНИНА СУДЯТЬ ЗА СПІВПРАЦЮ З ТЕРОРИСТАМИ (ВІДЕО)

У Черкасах судять 64-річного росіянина Сергія Варющенка. Його підозрюють у співпраці з терористами ДНР, захопленні Артемівської телевежі та у незаконному поводженні зі зброєю. Затримали чоловіка в серпні 2014 року на Черкащині. Він каже, не винен, і пише стоси клопотань, щоб притягнути вже до кримінальної відповідальності самих суддів, слідчих та співробітників СБУ. Про це повідомляє СТБ.
 
Державний обвинувач Вадим Коломієць говорить:
- На даний час є достатньо доказів – це і письмові матеріали і є свідки, які підтверджують, що він сприяв діяльності терористичної організації ЛНР.
На Сході чоловік допомагав терористам, а на Черкащині мав велике кохання. У серпні 2014 він поїхав до співмешканки, маючи в Артемівську законну дружину.
Всі обвинувачення Варющенко відкидає, мовляв справа сфабрикована самими співробітниками СБУ. Ба більше, він вважає себе потерпілим, бо під час затримання правоохоронці ніби то обікрали його авто та ще й застосували фізичну силу.
- При затриманні у мене був струс головного мозку, мене били головою об бетонну плиту, я погано чую, - говорить затриманий.
Також Варющенко не подобається призначений державою адвокат.
Затриманий пише безліч клопотань, аби довести свою невинність, адже за співпрацю з терористами йому світить щонайменше 8 років за гратами. Представник обвинувачення каже, про мінімальну термін затриманий може тільки мріяти.
- Він захоплював державні будівлі, користувався зброєю при захопленні державних будівель, вчиняв інші злочини. Як я можу просити для нього менше максимальної міри покарання, - говорить Вадим Коломієць.
 

кількість переглядів: 2629