Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2016

ПРЕДСТАВНИКИ ГО "ОЗГ" ВІДБИЛИ В ПОЛІЦІЇ ЗАТРИМАНОГО, – ПРОКУРОР

Група осіб, серед яких були представники громадської організації «Організований захист громадян» (ОЗГ), вчора відбила у поліції затриманого за підозрою в крадіжці. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив керівник Черкаської місцевої прокуратури Сергій Шелудяков. 
У першій половині дня 29 лютого працівники Черкаського районного відділення Національної поліції на підставі ухвали суду проводили в селі Хутори обшук у помешканні громадянина, якого підозрюють у серії крадіжок. Під час обшуку було знайдено та вилучено поліетиленовий пакет із речовиною рослинного походження зеленого кольору. Наразі проводиться дослідження, але правоохоронці підозрюють, що це може бути наркотична речовина. Особу, в якої вилучено пакет, було затримано й посаджено в машину для доставки в Черкаське районне відділення поліції для проведення слідчих дій.
На виїзді із села працівників поліції заблокували три автомобілі, з яких вийшло більше десяти осіб, один із яких представився заступником голови правління ОЗГ і пред’явив вимогу звільнити «незаконно затриманого». Поліцейські відмовили в цьому, але кілька молодиків підійшли до автомобіля, відштовхнули поліцейських і звільнили затриманого, давши йому можливість утекти (тепер його доведеться оголошувати в розшук). При цьому учасники звільнення з поліцейськими боролися, а одному з правоохоронців наїхали автомобілем на ногу.
Працівники поліції викликали підмогу. Спецпідрозділ, який прибув на виклик, заблокував автівки, які не давали проїхати поліцейським. Було затримано чотирьох найактивніших осіб, у тому числі й представника ОЗГ і ще трьох активістів, які неодноразово брали участь у акціях цієї організації.
Порушено три кримінальні провадження за дії, вчинені організованою групою, – опір працівникам поліції; перешкоджання роботі працівників правоохоронного органу, яке потягло за собою звільнення затриманої особи; умисне тілесне ушкодження, завдане працівникові правоохоронного органу. Як зазначив Сергій Шелудяков, усіх затриманих раніше неодноразово притягували до кримінальної та адміністративної відповідальності.
Правоохоронці вважають, що під прикриттям громадської організації «Організований захист громадян» її члени різними способами чинять тиск на правоохоронців з метою уникнення різними особами відповідальності за протиправні дії.
Після доправлення затриманих до районного відділення поліції під установою зібрався натовп молодих людей, які вимагали звільнити «незаконно затриманих» і «ні в чому не винних» громадян, «припинити беззаконня». Наразі затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, готується повідомлення про підозру. Передбачається, що запобіжним заходом буде тримання під вартою.
 
Джерела:
 
 
 
 

 
 
 

кількість переглядів: 4026