Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2015

ЗА КАСАЦІЙНОЮ СКАРГОЮ ПРОКУРАТУРИ ОБЛАСТІ СКАСОВАНО ВИПРАВДУВАЛЬНИЙ ВИРОК СТОСОВНО ПОСАДОВЦЯ ДЕРЖКОМЗЕМУ

Колегією суддів судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ 26.11.2015 задоволено касаційну скаргу заступника прокурора Черкаської області та скасовано ухвалу апеляційного суду Черкаської області від 15.05.2015 щодо відмови в скасуванні вироку Соснівського районного суду м. Черкаси від 26.01.2015, яким виправдано одного з колишніх керівників управління Держкомзему в м. Черкаси через відсутність у його діях складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Нагадаємо, зазначена службова особа обвинувачувалась у зловживанні владою під час виділення у приватну власність земельних ділянок, розташованих у м. Черкаси, що належать до лісів 1 групи.
Вказане рішення апеляційного суду Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ скасоване, на цей час призначено новий розгляд у суді апеляційної інстанції.
Водночас слід зазначити, що судом касаційної інстанції констатовано факт упередженості суду апеляційної інстанції по відношенню до сторони державного обвинувачення. За інформацією прокуратури Черкаської області.
 
Джерела:
 
           

кількість переглядів: 2591