Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2015

ПРОКУРАТУРА ДОМОГЛАСЯ, ЩОБ ПРАЦІВНИКА СІЗО ПОКАРАЛИ ПО ЗАКОНУ

Прокуратурою області належно, принципово та в повному обсязі підтримано апеляційну скаргу, подану прокурором у кримінальному провадженні,  стосовно молодшого інспектора відділу режиму і охорони Черкаського слідчого ізолятора, який проносив особливо небезпечний наркотичний засіб до установи, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 (незаконне зберігання наркотичних засобів з метою збуту), ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу)  Кримінального кодексу України.
Так, 5 червня цього року вироком Придніпровського районного суду м. Черкаси дії вказаної особи перекваліфіковано з ч. 2  ст. 307 (незаконне зберігання наркотичних засобів з метою збуту) на ч. 1 ст. 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу України та звільнено від призначеного покарання на підставі ч. 4 ст. 309 КК України як особу, що добровільно звернулася до лікувального закладу та пройшла курс лікування від наркоманії.
Не погоджуючись з таким вироком, прокуратурою області оскаржено його до апеляційного суду Черкаської області.
Вироком апеляційного суду області від 19.11.2015 доводи прокурора підтримано в повному обсязі, зазначеного працівника СІЗО визнано винним у вчиненні інкримінованих йому злочинів та призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, належного йому на праві приватної власності з позбавленням права обіймати посади, уповноважені на виконання функцій держави, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки, а також з урахуванням ст. 54 КК України позбавлено спеціального звання.
Вказаний вирок вступив в законну силу.
 
Прес-служба прокуратури Черкаської області
Джерела:

кількість переглядів: 2049