Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2015

У ПРОКУРАТУРІ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ ОБГОВОРЕНО ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА 9 МІСЯЦІВ

В прокуратурі Черкаської області на оперативній нараді обговорено результати діяльності відомства за 9 місяців поточного року.
Виступаючи перед присутніми працівниками апарату та керівниками прокуратур районного рівня, прокурор області Сергій Овчаренко зазначив, що на початку минулого кварталу набрав чинності новий Закон України «Про прокуратуру». А тому, результати роботи за 9 місяців вже можуть певною мірою продемонструвати, чи вдалося прокурорську діяльність переорієнтувати у відповідність до законодавчих змін.
На сьогодні вже завершено 3 етапи конкурсу на посади керівників місцевих прокуратур. Реформування виходить на фінішну пряму. Незабаром органи прокуратури функціонуватимуть в оновленому форматі у зв’язку зі створенням місцевих прокуратур. Та працівники прокуратури Черкащини продовжують вживати усіх передбачених законом заходів до належного виконання поставлених перед ними завдань.
«В цілому вдається витримувати шалені темпи реформ, законодавче «обрізання» прокурорських повноважень, інформаційні атаки, штучно створені суспільні напруження навколо діяльності прокуратури, і це навпаки є свідченням того, що ми рухаємося у вірному напрямку», - зазначив Сергій Анатолійович.
Очільник прокуратури області наголосив, що згідно даних статистичної звітності загальна картина за 9 місяців виглядає не погано. Більшість показників втримано на рівні загальнодержавних. Але керівника відомства цікавить ще і якість роботи прокуратури Черкаської області.
Під час виступу прокурором області наголошено на необхідності активізації розслідування кримінальних проваджень про злочини, пов’язані з подіями Революції Гідності, необхідності посилення захисту інтересів держави у бюджетній сфері заходами представництва та приділено особливу увагу роботі щодо виявлення та профілактики корупційних правопорушень.
Під час даного заходу з доповідями виступили перший заступник та заступники прокурора області та надали свої пояснення окремі керівники підпорядкованих прокуратур.
За результатами наради визначено додаткові заходи, спрямовані на підвищення ефективності роботи органів прокуратури області.
 
Джерела:
 

кількість переглядів: 1905