Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2015

ЖУРНАЛІСТ, ПОЛІТОЛОГ АНАТОЛІЙ КОВАЛЬЧУК : "МАЙДАН НАВИВОРІТ"

До мене звернулися листом мешканці міста Черкаси. Це колишні і ще недавні прибічники Київського майдану, які уболівали за нього і підтримували його на своїх міських мітингах, допомагали у себе теж відкривати Майдан. І той майдан, домігшись зміщення клептоманського і бандитського режиму, розійшовся, вважаючи свою місію виконаною. Аж ген зашуміло знову.
Невже повстанці повернулися. Це, зважаючи на далеко не задовільну ситуацію, погіршення життя,  замасковану і навіть досить помітну реставрацію злочинного режиму, виглядало б цілком закономірним. Невже повернулися справді?
 "Жовтень 2015 року - ті ж шини, бочки і вогнища, - блюзнірське, замасковане намагання когорти агонізуючих в бажанні відмазати своїх подільників-братків, які використовують ще існуючий революційний дух", - так характеризують вже сьогоднішній майдан черкаські дописувачі.
Ні, виходить, не повернулися. А з’явилися нові, вже у далеко гіршій якості.
"Чи можна проводити паралелі між людьми, що творили історію, та декількома особами, які захищають власні інтереси? Чи не є дії останніх вищою мірою цинізму по відношенню до трагічних подій минулого?"- продовжують вони.
А суть справи у тому, що під стіни обласної прокуратури зібрали людей, як стверджують автори листа, особи з кримінальним минулим. І, відповідно, вони проявляють "героїзм" не у боротьбі з вадами влади і тієї ж обласної прокуратури, яка в пору темних попередніх років не завжди проявляла себе принципово законно і чесно і зараз не завжди поспішає зі своїм моральним очищенням, а борються швидше з її достоїнствами.
Знову цитую: "Так звану акцію протесту проводять активісти ГО "Організований захист громадян", іншими словами "ОЗГ". Виконавчий директор вказаної організації громадянин К., особа добре відома в "певних" колах, як і переважна більшість членів цієї організації та учасників акції. Сама скорочена назва організації примушує замислитись…Безпосереднім приводом для протесту став призначений на 28 жовтня цього року розгляд апеляційним судом повторно після скасування Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних та кримінальних справ виправдувального вироку стосовно чотирьох членів групи, які обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 189, ч.2 ст. 187, ч. 2 ст. 146 КК України за касаційною скаргою прокуратури області.
Ось такий є майдан по черкаські по нинішньому. Як пам’ятаємо, ще перший майдан за пори помаранчевої революції відзначався окрім його спрямованості проти несправедливої влади ще й тим, що він був напрочуд моральним і чистим, що за його пори в Києві значно знизилися злочинність. І другий за революції гідності мабуть би відзначився б цим, якби в нього не втрутилися "беркут" і тітушки з їх злочинними намірами та діями. А цей, черкаський,  вже навіть не антимайдан, а чисто кримінілізоване дійство.  Його учасники просто хочуть, щоб відпустили на волю кримінальних злочинців.
Дописувачі у своєму листі не називають ні звинувачуваних у злочині, ні прізвища організаторів цього майдану. Гадають, що їх і так знають в Черкасах усі. Адже процес судочинства повторюється неодноразово. Оскільки він набуває публічності, то ж, напевне, не зайве було б про свою позицію заявити і справжнім майданівцям. Якщо промовчать, то з’явиться ризик, що під маркою і стягами їх в країні ця пошесть пошириться, породиться ще немало акцій за зло і злочинність, проти добра та правди.
 

кількість переглядів: 2365