Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2015

На Черкащині судили тих, хто ухиляється від призову

На Черкащині з виконанням мобілізаційних завдань усе гаразд. Президент України Петро Порошенко навіть відзначив область у числі тих, які успішно розгорнули мобілізаційну роботу. Черкащани успішно несуть службу та виявляють героїзм у боротьбі з тероризмом, чимало з них відзначено урядовими нагородами. Однак незважаючи на загалом патріотичну налаштованість військовозобов’язаних, трапляються й прикрі випадки. З початку загострення конфлікту на сході України та оголошення першої хвилі мобілізації правоохоронні органи Черкаської області зареєстрували 20 кримінальних проваджень за фактами ухилення громадян від призову за мобілізацією.
 
Нині прокурори — процесуальні керівники затвердили та спрямували до суду чотири обвинувальних акти стосовно військовозобов’язаних осіб за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України (ухилення від призову за мобілізацією). З них щодо трьох уже ухвалено обвинувальні вироки, які набрали законної сили.
 
Так, двох жителів Монастирищенського району засуджено: одного до трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном на три роки, другого — до п’яти з відстрочкою терміну відбування покарання на рік. Жителеві міста Чигирина призначено покарання у вигляді двох років позбавлення волі з іспитовим строком на рік.
 
А нещодавно у місті Сміла працівники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали шахрая, який за 500 доларів США обіцяв сприяти в ухиленні від мобілізації. Правоохоронці схопили на гарячому місцевого підприємця під час одержання частини суми — 5400 гривень від чоловіка, який отримав повістку. Зловмисник пообіцяв молодикові «вирішити питання». Гроші він нібито мав передати до військкомату.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 369 (пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.
 
 
Джерело: http://ukurier.gov.ua/uk/news/na-cherkashini-sudili-tih-hto-uhilyayetsya-vid-pri/
 

кількість переглядів: 2087