Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2015

У Черкасах оголошені в розшук колишні голова ОДА та начальник обласної міліції, екс-заступнику прокурора міста повідомлено про підозру

   Прокуратура Черкаської області оголосила про підозру екс-голові Черкаської ОДА Сергію Тулубу по факту незаконного звільнення співробітників та розтрати бюджетних коштів.

   Про це 21 лютого 2015 року повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.

   Згідно з повідомленням, прокуратура займається розслідуванням резонансних кримінальних справ, вчинених посадовими особами по час Революції гідності.

    "Слідчим відділом прокуратури області притягнуто до кримінальної відповідальності троє осіб, які займають високі посади у виконавчих та правоохоронних органах. Зокрема, повідомлено про підозру колишньому голові Черкаської ОДА за фактами незаконного звільнення працівника та розтрати бюджетних коштів, і колишньому начальнику УМВС України у Черкаській області Володимиру Ліпандіну, який давав незаконні вказівки застосовувати фізичне насильство до учасників масових заходів громадського протесту, що проходили в Черкасах в період 23-27 січня 2014 року", - йдеться в повідомленні.

    Зазначені підозрювані оголошені в розшук, зараз вживаються заходи для встановлення їх місцезнаходження.

    Також наголошується, що повідомлено про підозру колишньому заступнику прокурора міста Черкаси, який будучи старшим групи прокурорів, незаконно погодив повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою громадянам, які не брали участі в акціях протесту.

    Також, прокуратурою області направлено до суду три обвинувальних акти по шости правоохоронцям за фактами вчинення кримінальних правопорушень, пов'язаних з проведенням акцій протесту на підтримку Євромайдана.

    Йдеться про чотирьох співробітників ДАІ, які не вжили заходів до припинення правопорушень та пошкодження майна громадян "тітушками" біля будівлі Будинку рад під час акції протесту 27 січня 2014 року, слідчого Соснівського райвідділу міліції за незаконне затримання активіста, а також заступника батальйону ППС, який не припинив дії підлеглих працівників міліції, які 20 лютого минулого року на Золотоніській дамбі застосували фізичне насильство та спецзасоби до активістів й журналіста Ігоря Єфімова.
 
     Джерело: http://www.newsru.ua/ukraine/21feb2015/tulu.html

кількість переглядів: 3665