Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2023

Судитимуть черкащанина, який за 7 000 доларів США хотів посприяти знайомому у незаконному перетині державного кордону

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Черкаси за сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України та підбурювання до надання службовій особі неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 369, ч. 1 ст. 332 КК України).
За даними слідства, житель м. Черкаси, знаючи про встановлені на період воєнного стану обмеження щодо виїзду громадян України чоловічої статті за кордон, повідомив знайомому, що може посприяти у перетині державного кордону України, розповівши схему, як це відбувається, зазначив в ході розмови про необхідність передачі 7000 тисяч доларів США службовим особам одного з медичних закладів м. Черкаси для виготовлення медичних документів, а також службовим особам одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за зняття з військового обліку.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали працівники СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області за сприяння співробітників Управління карного розшуку ГУНП в Черкаській області
Довідково: санкція ч. 1 ст. 332 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.; ч. 1 ст. 369 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 687