Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2023

Прокуратура домоглася стягнення інфляційних витрат з особи в сумі 116 746,13 грн.

Рішенням Дарницького районного суду м. Києва задоволено позов Смілянської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Державної казначейської служби України про стягнення інфляційних втрат та 3% річних на загальну суму 116 746,13 грн у зв’язку із невиконанням грошового зобов’язання.
Так,  прокуратурою встановлено факт виникнення та існування грошового зобов’язання на користь Держави України в особі Державної казначейської служби України в сумі 612 тис. грн у зв’язку з невиконанням особою постанови суду  про стягнення безпідставно сплачених на відшкодування моральної шкоди коштів.
Нарахування на вказану суму передбачених ст. 625 ЦК України інфляційних втрат та 3 % річних є особливою мірою відповідальності   за прострочення виконання вказаного грошового зобов’язання та полягає у відшкодуванні матеріальних втрат Держави України в особі Державної казначейської служби України від знецінення грошових коштів унаслідок інфляційних процесів та отримання компенсації (плати) за користування утримуваними особою грошовими коштами, належними до сплати.
У зв’язку з невиконанням грошового зобов’язання прокуратура домоглася стягнення з особи інфляційних витрат та 3 % річних  в сумі 116 746,13 грн.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 791