Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2023

Повідомлено про підозру любителю дитячої порнографії

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру 57-річному жителю міста Черкаси, який зберігав понад шістдесят відеозаписів, що містять ознаки дитячої порнографії (ч.1 ст.301-1 Кримінального кодексу України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік за місцем свого проживання регулярно, використовуючи інформаційно-телекомунікаційні системи, завантажував на свій персональний комп’ютер та зберігав відеофайли, які згідно з висновком експерта мають порнографічний характер та належать до дитячої порнографії.
Довідково: санкція ч. 1 ст. 301-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк від двох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не можу бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 546